Näringsterapi

Hippokrates, läkekonstens fader, sade redan på sin tid att "låt maten vara din medicin och medicinen vara din mat". Och egentligen är det ju inte konstigare än så;  maten du stoppar i dig kan antingen fungera läkande för kroppen och ge näring eller icke läkande och förbruka näring och det gäller att förstå vad som är bra just för dig och just nu.

Det sker miljontals biokemiska processer i din kropp varje sekund. Det är som en levande fabrik som är igång dygnet runt och aldrig vilar! Till alla dessa biokemiska processer krävs många olika typer av ämnen.  Vitaminer och mineraler behövs till exempel som så kallade kofaktorer för enzymer som är livsnödvändiga för många av dessa processer. Utan dessa kofaktorer kan enzymerna inte utföra sin uppgift. Det innebär att vissa reaktioner saktas ner eller inte äger rum alls vilket på sikt gör att kroppen kommer i obalans och ger dig symtom.


Att jobba med näringsmedicin innebär att förstå vad som belastar kroppen och ger symtom (ex nedtryckta känslor, tungmetaller, virus, bakterier, svamp, parasiter), ta bort det som belastar och balansera upp kroppens näringstatus. Förståelsen för varför belastningen har uppkommit är A och O för att efter en balansering kunna jobba förebyggande.


Det finns flera sätt att få en uppfattning om vad just du behöver för att balansera din näringsstatus. Du kan ta en DNA-analys och se dina förutsättningar, en Hårmineralanalys (HMA) som visar mineral- och ämnesomsättningstatus i kroppen, Bicom Bioresonans eller Oberon Bioresonans som påvisar belastningar och behandlar dessa, QRMA som påvisar näringsstatus och funktion samt andra funktionsmedicinska testanalyser (ex hormoner, tarmflora). Detta tillsammans med en omfattande frågeenkät (FAB) där du listar dina symtom samt ett samtal om dig och din bakgrund ger en relativt god bild av din näringsstatus.

HOLISTISKT UPPSTARTSSAMTAL

Heal for Life erbjuder många olika tester och behandlingar för att du ska få hjälp i din läkningsprocess. Ett tips är att boka in ett HOLISTISKT UPPSTARTSSAMTAL som leder fram till en plan om hur du kan påbörja din läkeprocess samt få vetskap om vilka tester eller behandlingar som passar bäst just nu. Ett Bicom Bioresonanstest, en QRMA-mätning samt en FAB ingår alltid i ett HOLISTISKT UPPSTARTSSAMTAL.

Holistiskt Uppstartssamtal


Bicom-test, FAB, QRMA, samtal - 90 min

1 800 kr


Var ska jag börja?

Under detta uppstartssamtal kartlägger vi ditt nuläge och lägger en plan över vad du behöver fokusera på närmast framöver.

Hårmineralanalys HMA


Första besöket, klippa, FAB, QRMA - 45 min

2 500 krEtt omfattande test för att visa kroppens mineral- och ämnesomsättning

Bicom Bioresonans 


Test över 400 allergener, FAB, samtal - 60 min

1 300 kr


Behandling 50 min

900 kr

DNA Life

och andra funktionsmedicinska testerPris efter förfrågan


Det finns flertalet olika DNA tester, funktionsmedicinska tester samt olika kombinationer av dessa.
Kontakta Heal for Life för mer information och pris.