Negativ Jonterapi

- med IR, fotoner, PEMF, jade och ametist


Vill du unna dig en varm, skön och avslappnande lugn stund och dessutom öppna upp för läkning? Då ska du inte tveka att pröva Heal for Lifes fantastiska IR-madrass. Madrassen har fyra funktioner i en och ger dig en härlig avslappnande session som hjälper igång kroppens energiflöden på olika nivåer.

Förutom IR så är madrassen full av; ametist och jade, fotoner samt PEMF-funktion. Alla funktioner har unika egenskaper i sig och tillsammans samarbetar de och förstärker varandra för att hjälpa din kropp att slappna av och få bästa möjlighet att börja läka.


Varför IR?

Infrarött ljus tränger djupt in i kroppen och värmer kroppen inifrån. IR-terapi används bland annat i kuvöser för att för tidigt födda barn ska få upp värmen samt av fysioterapeuter för dess goda inverkan på muskler och leder. Fördelarna med IR är många och det är definitivt ofarligt.


Fördelarna med IR är bland annat:

  • Ökar blodcirkulationen och cellmetabolismen
  • Reducerar smärta och stärker immunförsvaret
  • Hjälper mot sömnproblem
  • Lindrar inflammationer, stela leder och muskelsmärta
  • Avslappnande och lindrar stress, ger bättre humör och en välbefinnande känsla
  • Effektiv detox och hjälper till att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen


Ametist

Ametist är en ädelsten, den lila och den mest värdefulla varianten av mineralet kvarts. Ametist kan producera negativa joner som fördjupar och påskyndar kroppens läkning och rengöringsprocesser.


Ametist sägs lindra stress, ångest, depression och kronisk smärta, hjälpa till med lymfatisk dränering, föryngra huden och lindra symptomen av ihållande infektioner. Ametist kan också öka vitaliteten i kropp och sinne.


Ametist anses också vara djupt lugnande för tankar och känslor samt att släppa taget om dessa. 

Ametisten öppnar ditt sinne för inre stillhet, intuition, höga medvetandetillstånd och meditation samt anses vara en sten med starka och renande vibrationer.


Jade

Jade absorberar effektivt naturlig infraröd värme och skickar den sedan till kroppen jämt och försiktigt. Uppvärmd jade avger också negativa joner, vilket bidrar till att motverka elektromagnetisk strålning som kommer ifrån elektroniska produkter som datorer, mobiltelefoner och vitvaror. Eftersom negativ jonisering sker snabbt med jade kan 20 - 30 minuter vara tillräckligt för att ge resultat.


I den kinesiska kulturen använder man jade till att skydda flera av våra vitala inre organ samt för att i allmänhet stärka kroppen. Jade upplevs lindra smärtor i ryggraden, huvudvärk, artrit och stela leder. En jademadrass slappnar också av musklerna, lindrar stress, förbättrar blodcirkulationen, hjälper att sänka högt blodtryck samt är välgörande för tarmarna.

IR-kudde med ametist och jade


Med ett skönt och bra stöd under huvudet och nacken blir din session på inframattan än mer njutningsfull. Kudden har en värmezon vid nackpartiet för behaglig behandling av stel nacke. Man kan också använda kudden utan värme för ett ergonomiskt stöd och den positiva effekten av naturstenarna. 


Lågfrekvent Elektromagnetisk puls (PEMF)

Heal for Lifes värmemadrass har en funktion som genererar en lågfrekvent Elektromagnetisk puls (PEMF) på ca 8Hz  och som matchar frekvensen på jordens egna magnetiska fält. 


Elektromagnetisk puls är en ofarlig och effektiv behandling för flera olika åkommor som till exempel smärtlindring, ökad blodcirkulation samt behandling av olika kroniska besvär. PEMF-funktionen i madrassen  hjälper din kropp att hamna i ett mer balanserat tillstånd och många upplever en total avslappning under och efter sessionen. Effekten av madrassen fortsätter efter sessionens slut.


Fotonterapi

Fotonterapi är en process där kroppen stimuleras med hjälp av ljuspartiklar och vågor på cellnivå. När fotonpartiklar berör huden, så absorberar kroppens celler energin från fotonerna. Detta ökar blodcirkulationen och syreflödet i huden.


Fotonterapi stimulerar också akupressurpunkter för att hjälpa mot blockeringar samt kan lindra smärta, förbättra immunsystemet och även reducera inflammationer. Fotonterapi har bland annat använts av NASA för att stärka skelettet hos astronauter och för att motverka muskelförtvining.


IR-madrassen hos Heal for Life använder sig av ljus med en våglängd på 600 µm.

Negativ Jonterapi


Vad är negativa och positiva joner?

Positiva och negativa joner är molekyler eller atomer med en extra laddning. De som har en extra positiv elektron kallas positiva joner, medan de som har en extra negativ elektron kallas negativa joner. Tvärtom vad det låter så kan positiva joner ha en negativ effekt på din hälsa och negativa joner kan ha en positiv effekt på din hälsa.


Var kommer positiva joner från?

Positiv laddning kommer till exempel från elektronik, fluorescerande belysning, syntetiska material, vissa metaller, kemikalier och luftföroreningar. Det finns mer av positiva joner i stadsmiljö än i lantmiljö.


Hur påverkas vi av positiva joner?

Ett exempel på hur förändringar i jonladdningen påverkar oss är hur vi reagerar när vädret slår om. Innan regn och åska är luften extra laddad med positiva joner. Det kan kännas kvavt och man kan känna sig trött, få huvudvärk eller migrän, lederna värker eller andra åkommor. När det sedan börjar åska och regna frigörs negativa joner, det sker en jonbalansering, och luften känns friskare igen. Ett överskott av positiva joner i kroppen kan förvärra olika typer av besvär såsom infektioner, trötthet, huvudvärk, låg energi, illamående, yrsel, hjärndimma, depression, ångest och oro. 


Var kommer negativa joner från?

Negativa joner finns det rikligt av i naturen, i skog och på platser som har rörligt vatten. 


Hur påverkas vi av negativa joner?

Som nämns ovan vid åskovädret så kan negativa joner få oss att må bättre på många olika sätt.


Vad är negativ jonbehandling?

Negativ jonterapi är ett sätt att balansera jonnivåerna i kroppen. Eftersom vi oftast spenderar vår tid inomhus och i miljöer där det alstras mycket positiva joner behöver vi aktivt tänka till hur vi ska agera för att balansera kroppen. Det bästa sättet att öka exponeringen för negativa joner är att ta en paus från all elektronik och spendera tid i naturen, i skog och nära rörligt vatten så ofta som det finns möjlighet. Men i de fall det inte är möjligt är en IR-madrass med negativ jonterapi ett bra komplement.  Både jade och ametist avger negativa joner vid uppvärmning. PEMF-funktionen i madrassen sänder ut samma frekvens som jordens eget magnetfält och hjälper till att jorda kroppen.  Sammantaget ger de fyra funktionerna i Heal for Lifes IR-madrass en fantastisk lugn, skön, jordande och avslappnande stund.

Negativ Jonterapi


30 min/60 min

450 kr/900 kr


Unna dig en härligt varm, jordande och avslappnande stund och känn hur kropp och sinne slappnar av. 

IR-madrass som komplement till övrig behandling

Om du önskar ligga på IR-madrassen vid annan behandling går det i många fall bra. Vid till exempel Kraniosakral Osteopatisk behandling kan det bli svårt då många positioner utgår från ryggsidan men om det är mycket önskvärt att ha madrassen hittar vi alternativ. Vid tillägg till annan ordinarie behandling debiteras 450 kr, 50% mot ordinarie timpris, förutom själva grundbehandlingen.